Jobs in Health
Welkom bij Jobs in Health. Een plek waar je het beste Zorgtalent kunt aantrekken. Wil je werken binnen de Zorgsector? Jobs in Health heeft een zeer ruim aanbod Zorgvacatures.
Solliciteer direct op een baan in de zorg.
Nieuws Zorg RIVM
- Minder kans op langdurige vermoeidheidsklachten na infectie met omikronvariantby Webredactie on 4 maart 2025
Sommige mensen houden na een corona-infectie langdurige vermoeidheidsklachten. Met de opkomst van de omikronvariant is de kans op langdurige vermoeidheidsklachten na een corona-infectie wel afgenomen. Dit blijkt uit een groot onderzoek van het RIVM waarin gekeken is naar vermoeidheid voor en na een […]
- HPV-vaccinatie voorkomt de meeste gevallen van baarmoederhalskankerby Webredactie on 3 maart 2025
De vaccinatie tegen het Humaan Papillomavirus (HPV humaan papillomavirus (humaan papillomavirus)) geeft een hoge bescherming tegen baarmoederhalskanker. Dit blijkt uit onderzoek bij de eerste groep vrouwen die de HPV-vaccinatie konden krijgen en een uitstrijkje konden laten maken.
- Bevolkingsonderzoek darmkanker redt levens. Deelname blijft belangrijkby Webredactie on 27 februari 2025
Maart is wereldwijd de maand waarin extra aandacht wordt gevraagd voor darmkanker, met als speerpunten preventie, vroege opsporing en goede behandeling. Ook dit jaar ligt de focus op het belang van het bevolkingsonderzoek darmkanker.
- Structurele beleidsplannen en concrete acties nodig om bewegen te stimulerenby Webredactie on 24 februari 2025
Om mensen in Nederland meer in beweging te krijgen, is structureel en langlopend beweegbeleid nodig dat niet gekoppeld is aan een kabinetsperiode of een kort actieprogramma. Dat concludeert het RIVM in een tussenevaluatie van het Actieplan Nederland Beweegt.
- Belangrijkste wijziging in rekenharten: rekenen met hellende geluidschermenby Webredactie on 19 februari 2025
In de nieuwe versie van de rekenharten voor weg- en railverkeer kunnen ook hellende geluidschermen worden ingevoerd. Het rekenhart industrielawaai is gecorrigeerd voor het rekenen aan schermwerking met meerdere schermen en gevels.
- Tekortenbesluiten hebben effect op beschikbaarheid van geneesmiddelenby Webredactie on 19 februari 2025
Bij een geneesmiddelentekort kan de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd)) een tekortenbesluit afgeven. Apotheken, groothandelaren en fabrikanten mogen dan een vergelijkbaar geneesmiddel uit het buitenland halen.
- De opbrengst van acht jaar Samen Meten: 4000 sensoren en 7 miljard metingenby Webredactie on 12 februari 2025
Steeds meer mensen en organisaties in Nederland doen zelf metingen in hun leefomgeving. Het project Samen Meten van het RIVM heeft deze burgerwetenschap de afgelopen acht jaar mede mogelijk gemaakt. Inmiddels zijn er tientallen meetinitiatieven en ongeveer 4000 sensoren.
- Inkoopbeleid Nederlandse overheid draagt nog onvoldoende bij aan klimaatdoelenby Webredactie on 7 februari 2025
Bijdragen aan de klimaatdoelstellingen én kosten besparen. Dat wil de Nederlandse overheid bereiken met het eigen beleid voor Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (MVOI Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen (Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen )).
- Meer longontstekingen nabij geitenhouderijen, bacteriën mogelijke verklaringby Webredactie on 29 januari 2025
Longontstekingen komen vaker voor bij mensen die in een gebied met veel veehouderijen wonen. Het extra risico op een longontsteking is groter als mensen binnen 2000 meter van een geitenhouderij wonen.
- Rijksvaccinatieprogramma: meer ziektegevallen in 2023by Webredactie on 28 januari 2025
In 2023 kregen meer mensen in Nederland een ziekte waartegen gevaccineerd wordt vanuit het Rijksvaccinatieprogramma (RVP Rijksvaccinatie programma (Rijksvaccinatie programma)) dan in 2022. Dit komt doordat er in een deel van 2022 nog coronamaatregelen waren, zoals afstand houden.
- TNO en RIVM: AI als kans en risico voor arbeidsomstandighedenby Webredactie on 27 januari 2025
Technologische ontwikkelingen, waaronder artificiële intelligentie (AI), bieden veel kansen op het gebied van betere producten, diensten en efficiëntere werkprocessen. Veel organisaties ontwikkelen daarom nieuwe toepassingen rondom bestaande AI-tools, zoals ChatGPT en Microsoft Copilot.
- Jaarlijkse griepepidemie lijkt begonnenby Webredactie on 22 januari 2025
Er is veel griep in Nederland. In steeds meer keel- en neusmonsters van mensen met griepachtige klachten wordt het griepvirus gevonden. Ook het aantal mensen dat met deze klachten naar de huisarts gaat, neemt de afgelopen weken sterk toe.
- Veel jonge vrouwen stellen bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker uit: slechts 3 op de 10 onderneemt snel actieby Webredactie on 20 januari 2025
Veel vrouwen tussen de 30 en 34 jaar stellen deelname aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker (bmhk) uit. Slechts 3 op de 10 vrouwen onderneemt binnen 12 weken na de uitnodiging actie. Dat is een zorgelijke ontwikkeling, omdat in deze groep het humaan papillomavirus (HPV humaan […]
- Blijvende zorgen over mentale gezondheid jongvolwassenen ondanks lichte verbeteringby Webredactie on 17 januari 2025
Slechts de helft van de jongvolwassenen beoordeelt de eigen mentale gezondheid als goed. Wel lijkt er in vergelijking met 2022 een lichte verbetering te zijn op een aantal vlakken van mentale gezondheid, zoals eenzaamheid en geluk.
- Meer actieve rol van management nodig bij het bevorderen van de gezondheid van medewerkersby Webredactie on 8 januari 2025
Het invoeren van een brede aanpak om de gezondheid van medewerkers op het werk te bevorderen, draagt (nog) niet bij aan een gezondere leefstijl van medewerkers. Er lijkt meer aandacht en prioriteit vanuit het management nodig voordat effecten op de gezondheid zichtbaar worden.
- 2025 begint met kortstondig smog door vuurwerkby Webredactie on 1 januari 2025
In de eerste uren van 2025 is in veel steden van Nederland kortstondig smog door fijnstof gemeten. Dit blijkt uit meetgegevens die het RIVM heeft verzameld.
- Luchtkwaliteit korte tijd slecht tijdens de jaarwisselingby Webredactie on 30 december 2024
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verwacht dat de luchtkwaliteit rond de jaarwisseling vooral in plaatsen waar vuurwerk afgestoken wordt, korte tijd slecht tot zeer slecht zal zijn.
- Monitoringsrapportage Luchtkwaliteit: lucht wordt schoner, maar verbetering blijft nodigby Webredactie on 18 december 2024
De luchtkwaliteit langs wegen voldeed in 2023 overal aan de Europese regels voor stikstof. Voor fijnstof waren er op zeven plekken langs wegen en rond veehouderijen overschrijdingen.
- RIVM beschrijft drie scenario’s voor de palliatieve zorg in 2050by Webredactie on 17 december 2024
Het RIVM heeft onderzocht welke ontwikkelingen de meeste invloed hebben op de palliatieve zorg in 2050. Dat zijn de vergrijzing, toenemende personeelstekorten, digitalisering en andere technologische vernieuwing in de zorg, en de groeiende diversiteit in de samenleving.
- Deel Nederlanders beweegt voldoende, maar te weinig verspreid over de weekby Webredactie on 16 december 2024
Ruim één op de tien Nederlanders van 18 jaar en ouder beweegt genoeg minuten, maar te weinig verspreid over verschillende momenten in de week. Daardoor voldoet deze groep nog niet aan de Beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad.

Bekijk de vacatures en solliciteer direct.
Controleer uw e-mail voor een bevestigingsmail.
Pas nadat u uw e-mail heeft bevestigd, bent u geabonneerd op onze nieuwsbrief.